mei 05

De Lange Architectuur wint stadsprijs voor renovatie Sint-Niklaas

De Lange Architectuur won de stadsprijs renovatie voor de grondige aanpak van deze bestaande rijwoning in het centrum van Sint-Niklaas. Oorspronkelijk bevatte de achterbouw een industriepand met sheddak, en er is voor geopteerd om hier sterk naar te verwijzen in het nieuwe ontwerp.

De jury was zeer positief over deze ingreep en hun beoordeling luidde als volgt:
"Deze originele stadswoning met industriële erfenis is van voorzijde tot achteraan in de tuin opengewerkt waardoor een open en lichte woning ontstaat. De structuur van het sheddak verwijst naar de oorspronkelijke industriële achterbouw en brengt het licht mooi centraal in de woning. Het behoud van de stalen liggers in de tuin reflecteren nog naar het industriële verleden. De zichtbare ruwbouwelementen benadrukken mee het karakter van de woning. De voorbouw is naar de nieuwe achterbouw opengewerkt door verschillende doorzichten te maken en verhoogt zo de interactie met de straatzijde. De gevel verklapt hierbij niet wat er achter zit. De jury looft het respect voor de geschiedenis van het pand met het behoud van het industriële karakter. De woning heeft door het fabrieksdak een groot ruimtegevoel en baadt in het licht met een mooie detaillering als surplus."

Meer fotos zijn te vinden op onze projectpagina!

http://kristofdelange.be/projecten/stadswoning-met-industri%C3%ABle-erfenis