Nieuws


mei 05

De Lange Architectuur wint stadsprijs voor renovatie Sint-Niklaas

De Lange Architectuur won de stadsprijs renovatie voor de grondige aanpak van deze bestaande rijwoning in het centrum van Sint-Niklaas. Oorspronkelijk bevatte de achterbouw een industriepand met sheddak, en er is voor geopteerd om hier sterk naar te verwijzen in het nieuwe ontwerp.


sep 05

Prijs van het publiek voor ecologische renovatie van het jaar 2016

In dit project te Grembergen stond een ecologische aanpak centraal. De woning bezat reeds een grote tuin en een prachtige oude notelaar. Het leek evident dat de notelaar moest blijven en dat de nieuwe uitbouw zich als het ware rond de boom zou plooien. De buitenruimte wordt daardoor grotendeels in de woning zelf betrokken. In het gehele project werd veel aandacht geschonken aan duurzaamheid in materialen en energiegebruik. Het winnen van deze prijs, georganiseerd door de organisatie Ecobouwers, is het bewijs dat deze aanpak ook bij een breder publiek in de smaak viel!


plaat inrit brouwerij
Mar 09

Mooie vooruitzichten

De verbouwing van ons toekomstige kantoor is gestart. Volgend jaar kan je ons terugvinden in de oude gebouwen van de brouwerij "Den Dubbelen Arend". We betrekken dan de voormalige bedrijfsgebouwen die zich achter de statige voorbouw bevinden.Meer informatie en update kan u terugvinden op de projectenpagina. Den Dubbelen Arend


BIM modelling

Ons eerste dossier helemaal in BIM!

Bij deze stappen we als bureau mee in de evolutie van 2d naar 3d. De werkwijze van de toekomst!


sep 24

Lancering nieuwe website

De Lange Architectuur wenst iedereen van harte welkom op onze vernieuwde website. Vanaf heden kan u hier de recentste projecten, nieuwtjes en werfupdates terug vinden!

 


De Lange Architectuur neemt deel aan "mijn huis mijn architect"

Op zaterdag en zondag 26-27 september nodigen wij bezoekers hartelijk uit om eens een kijkje te nemen in een van onze projecten:

Deze passieve eengezinswoning werd gebouwd op een driehoekig perceel, wat zich vertaalde naar de vormgeving van de woning, die deels het perceel volgt. Naast de passiefstandaard, werd er ook bewust gekozen voor ecologische materialen, zoals de gevelbekleding in hout.
De woning voldoet aan alle normen van hedendaaags comfort en beschikt over de nieuwste technieken.